[ GDPR – Opfordring til restauranterne: Registrer jeres gæster ]

Skrevet 09. september, 2020
Som følge af de stigende smittetal fremlagde regeringen i mandags et forslag om registrering af oplysninger om restaurantgæster som et tiltag til at opspore og bekæmpe covid-19.

Allerede nu opfordrer sundhedsmyndighederne restauranterne til at indsamle personlige oplysninger om deres gæster, herunder både navn og kontaktoplysninger.

Men betyder det, at du nu skal opgive både navn og adresse, når du skal på McDonald’s? Og er det overhovedet lovligt for restauranterne at have dine personlige oplysninger liggende?

På nuværende tidspunkt er der alene tale om en opfordring fra myndighederne, og det er derfor op til den enkelte restaurant at vurdere, om det giver mening, at registrere oplysninger om deres gæster.

Eftersom registrering ikke er et krav, kan og bør restauranterne også gøre registreringen frivillig, sådan at gæsterne selv bestemmer, om deres oplysninger registreres. Hvis man som gæst selv giver samtykke til at ens oplysninger registreres, så har restauranten et lovligt grundlag for registreringen.

Datatilsynet har opstillet 6 gode råd til restauranter, der vælger at følge myndighedernes opfordring. Du kan læse rådene her: